Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Φτιάξε μόνος σου κρέμες για αδυνάτισμα και κυτταρίτιδα

Από: fenia27

Λοιπόν κορίτσια και γιατί όχι αγόρια θα σας γράψω παρακάτω συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας για να μειωθεί το τοπικό πάχος και η κυτταρίτιδα, ελπίζω να σας αρέσουν!

Α! και να θυμάστε από μόνες τους δεν κάνουν τίποτα θέλει διατροφή και άσκηση απλά σε βοηθούν να αποβάλεις πιο γρήγορα πόντους και κυτταρίτιδα!


Ξεκιναμε λοιπον.....





Συνταγές με φυσικά υλικά για την κυτταρίτιδα

Για το ντους:

  • Σε 250 ml αφρόλουτρο ουδέτερης βάσης, προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων:
  • 24 σταγόνες δεντρολίβανο
  • 24 σταγόνες λεμόνι
  • 12 σταγόνες αγριοκυπάρισσο.


Για καθημερινή εφαρμογή για αδυνάτισμα και κατακράτηση υγρών:

  • Σε 200 ml γαλάκτωμα σώματος ουδέτερης βάσης, προσθέτουμε τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων:
  • 20 σταγόνες δεντρολίβανο
  • 20 σταγόνες γκρέιπφρουτ
  • 10 σταγόνες γεράνι.


Προσοχή! Για να δεχτεί μια κρέμα τα αιθέρια έλαια, θα πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό. Θα βρείτε τις κατάλληλες κρέμες σε φαρμα­κεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Αποφύγετε τη χρήση αιθέριων ελαίων από εσπε­ριδοειδή - όπως λεμόνι και γκρέιπφρουτ - πριν εκτε­θείτε στον ήλιο, γιατί είναι φωτοτοξικά.

Άλλη μια κρέμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι:

Κρέμα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας

Θα χρειαστείτε

  • Μια κουταλιά της σούπας δυνατό καφέ φρεσκοκομμένο όχι σε σκόνη, αλλά σε κόκκους (προτείνω από καφεκοπτείο)
  • Μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη
  • 200 γραμμάρια κρέμα σώματος (προτιμήστε μια φτηνή και όχι ιδιαίτερα λιπαρή που να απορροφάται γρήγορα)
  • 10-15 μεγάλα σκούρα φύλλα κισσού, χωρίς το κεντρικό νεύρο (κοτσάνι), πλυμμένα και στεγνά.
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


Βάλτε τα υλικά σας στο multi, αφήνοντας το ελαιόλαδο για το τέλος. Θα το προσθέσετε ανάλογα με το πόσο θα χρειαστεί για ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστείτε μέχρι και ΜΟΝΟ ένα κουταλάκι του γλυκού, κι αυτό εξαρτάται από την πυκνότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσετε, και τα υγρά που θα βγάλουν τα φύλλα κισσού.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να κάνετε πιο στερεή μια κρέμα που στάζει προσθέτοντας επιπλέον πιπέρι. Η κρέμα σας θα καίει αφόρητα!

Πως θα την αποθηκεύσετε:
Σ'ένα βαζάκι στο ψυγείο το καλοκαίρι, και σ'ένα ράφι του μπάνιου το χειμώνα. Προσέξτε να μην την αφήσετε πολύ καιρό εκτός ψυγείου, γιατί περιέχει φρέσκο κισσό. Αν δεν τη χρησιμοποιήσετε καθημερινά, βάλτε την στο ψυγείο ακόμα και το χειμώνα.

Πως θα τη χρησιμοποιήσετε:
Κάντε επάλειψη στα προβληματικά σημεία καθημερινά -συνήθως πριν το ντους-, και αν έχετε την ευχέρεια, τυλίξτε τα σημεία με πλαστική μεμβράνη συσκευασίας. Αφήστε την να δράσει για τουλάχιστον μισή με μία ώρα.
Αν το δέρμα σας παραμείνει κόκκινο μετά την εφαρμογή ενώ δεν είναι πια ζεστό, αραιώστε τη χρήση σε μέρα παρά μέρα, ή και δυο φορές την εβδομάδα.. Προφανώς, δε σηκώνετε το πιπέρι, άρα στην επόμενη δόση χρησιμοποιήστε λιγότερο.
Ξεκινήστε το ντους κάνοντας ελαφρύ μασάζ στις περιοχές που υπάρχει η κρέμα, και ξεβγάλτε την.

Προσέξτε να μην έρθει σε επαφή με τα μάτια και τα γεννητικά όργανα. (ΤΖΙΖ!)



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου