Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

2o Chakra, ανάλυση, θεραπεία και ενεργοποίηση με ήχο

Το 2o Chakra ονομάζεται και - Ιερό, Σβαντιστάνα


Θέση - Δύο με τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό
Όργανα που σχετίζεται - Σπλήνα, Ουροδόχος Κύστη, Νεφρά και για τις γυναίκες τα γυναικολογικά.
Γενικότερη συσχέτιση - Όλα τα υγρά του σώματος, πλην του αίματος
Διακυβερνά - Διαφορά, Αλλαγή, Δυαδικότητα, Κίνηση
Ρήμα που το χαρακτηρίζει - «Αισθάνομαι»
Χρώμα - Πορτοκαλί
Στοιχείο - Νερό




Το δεύτερο κέντρο βρίσκεται τρία δάχτυλα κάτω από τον αφαλό.

Το χρώμα του είναι το πορτοκαλί.

Το δεύτερο κέντρο είναι η έδρα των βασικών μας ενστίκτων. Εδώ βρίσκεται το ένστικτο τηςαυτοσυντήρησης και το ένστικτο της αναπαραγωγής.

Σε αυτό το κέντρο υπάρχουν όλες οι προγραμματισμένες πληροφορίες που ενυπάρχουν μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας με σκοπό να μας διατηρήσουν στη ζωή και να πολλαπλασιαζόμαστε.

Στις γυναίκες, αυτό το κέντρο είναι η έδρα των γεννητικών τους οργάνων.

Ενώ οι άντρες με το πρώτο κέντρο υλοποιούν, οι γυναίκες με το δεύτερο κέντρο κυοφορούν, ανατρέφουν και δίνουν όλα τα υλικά στοιχεία που χρειάζεται ένα παιδί για να επιβιώσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που ένα παιδί είναι πολύ δεμένο με τη μητέρα του, διότι από κει αντλεί όλες τις φυσικές υλικές πηγές της επιβίωσής του και της συγκρότησης των πρώτων σωμάτων του. Τα πνευματικά χαρακτηριστικά τα κληρονομεί από το πατέρα.
Επίσης, το κέντρο αυτό είναι και η έδρα του ενστίκτου της κοινωνικότητας.

Αυτό το κέντρο μπορεί να υποστεί μπλοκάρισμα ή αλλοίωση όταν το άτομο έχει υπερβολικούς φόβους ή φοβίες ή όταν τα βασικά του ένστικτά δεν λειτουργούν σωστά.

Παραδείγματα:
- Ένα κλασικό παράδειγμα είναι το άτομο που φοβάται πολύ το θάνατο. Ο φόβος αυτός θα δημιουργήσει υπερδραστηριότητα στο δεύτερο κέντρο διότι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης είναι συνέχεια ενεργό. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερδραστηριότητας είναι τα νεφρά να υπερλειτουργούν και να εκκρίνουν μεταξώ των άλλων υπερβολική ανδρεναλίνη αφού η πληροφορία λέει οτι "κινδεύω να πεθάνω". Η ανδρεναλίνη όμως είναι μια δηλητηριώδη ουσία η οποία θα πρέπει να καθαριστεί και πάλι από τα νεφρά για να μην μολύνει τον υπόλοιπο οργανισμό. Αυτή η υπερλειτουργία λοιπόν για μακρό χρονικό διάστημα ενδέχεται να όδηγήσει σε υπερκόπωση των νεφρών. Το αποτέλεσμα αυτής της υπερκόπωσης, είναι οι δημιουργίες πετρών, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, λοιμώξεις και σε πολύ προχωρημένο βαθμό οδηγεί σε νεφική ανεπάρκεια.

Εδώ το άτομο χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη και φυσικά το ζητούμενο είναι να ξεπεράσει την έντονη φοβία του θανάτου.

-Ένα άλλο κλασσικό παράδειγμα είναι το άτομο που είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με την οικογένειά του και για κάποιο λόγο, αποχωρίζεται κυριολεκτικά ή μεταφορικά την οικογένειά του. Αυτό το γεγονός θα δημιουργήσει πάλι υπερλειτουργία του δεύτερου κέντρου διότι αυτή τη φορά πλήττεται σοβαρά το ένστικτο της κοινωνικότητας. Αυτή η κατάσταση σύντομα θα δημιουργήσει υπερδραστηριότητα του εντερικού συστήματος η οποία εάν συνεχίσει για καιρό θα οδηγήσει σε σπαστική κολίτιδα ή και σε ακόμα πιο σοβαρά προβλήματα.

Το ζητούμενο εδώ είναι να υπάρξει αποδοχή της καινούργιας κατάστασης και να βρεθεί μια καινούργια "οικογένεια" είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά.

Ανάλογα λοιπόν με το πιο ένστικτο και σε ποιο βαθμό πλήττεται, ανάλογη είναι η δυσλειτουργία του κέντρου και τα προβλήματα που αυτό προκαλεί στο σώμα μας

Σε γενικές γραμμές, όταν το άτομο έχει έντονους υπαρξιακούς φόβους, πλήττονται τα νεφρά, όταν η γυναίκα έχει πρόβλημα σεξουαλικής φύσης, ή δεν θέλει να κάνει παιδιά, ή έχει φόβο να κάνει παιδιά, πλήττονται τα γυναικολογικά. Όταν υπάρχει πρόβλημα σε σχέση με την επικοινωνία, με την οικογένεια ή άλλους τότε συνήθως πλήττονται τα έντερα.

Πρέπει να θυμόμαστε ωστόσο ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται συνολική ανάλυση του προβλήματος και φυσικά δεν καταλήγουμε και δεν εκφράζουμε σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε διάγνωση. Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι προς δική μας χρήση για περαιτέρω και βαθύτερη κατανόηση του προβλήματος μας και ενδεχομένως και των ανθρώπων που αγαπάμε.

Θεραπεία με ήχο
Εάν πιστεύεις οτι ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, τότε μαζί με τα παραπάνω προσπάθησε να ακούς σε καθημερινή βάση αυτόν τον ήχο για λίγα λεπτά. Θα βοηθήσει, εφόσων κι εσύ βοηθήσεις τον εαυτό σου.





Στην ενότητα μας "Εναλλακτικά" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω απο τον κόσμο του Εναλλακτικού!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





master-lista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου