Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Πώς θα φτιάξετε παραδοσιακό λικέρ πορτοκαλιού

Η κυρία Άννα Στόφα,από το Λάλουκα Αργολίδας, μας δίνει οδηγίες για το πώς να φτιάξουμε παραδοσιακό λικέρ από το κατ' εξοχήν προϊόν της Αργολίδας, το πορτοκάλι.


Πάρτε χαρτί και στυλό και κρατείστε σημειώσεις..




Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή μόνο το εξωτερικό μέρος της φλούδας (μόνο το κίτρινο δηλαδή). Η φλούδα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Εάν αφήσουμε το άσπρο μέρος θα πικρίσει το λικέρ!
  2. Βάζουμε τις φλούδες σε μπολ.
  3. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 κ.σ. από τη συνολική ζάχαρη και τις ζουλάμε με τα χέρια, να μαραθούν ελαφρώς.
  4. Τις βάζουμε στο αποστειρωμένο βάζο και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και τη βότκα.
  5. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε να σταθεί κλειστό για 10 μέρες.
  6. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  7. Βράζουμε για -3΄.
  8. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε κρύο στο βάζο με τις φλούδες.
  9. Ρίχνουμε και την κανέλα.
  10. Σφραγίζουμε το βάζο και αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για άλλη 1 εβδομάδα.
  11. Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ.
  12. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το σερβίρουμε παγωμένο.



  • Χρόνος ωρίμανσης: 3 εβδομάδες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 90 λεπτά


Το Βίντεο...





Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





ginaikiaomorfia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου