Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Ραγάδες κι αντιμετώπισή τους

Οι ραγάδες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε εγκύους.

Για τις ραγάδες συνήθως ευθύνεται η απότομη αύξηση του ύψους ,η απότομη αύξηση του βάρους όπως και η απότομη ελάττωση βάρους και τέλος κάποια νοσήματα όπως η μακρόχρονη λήψη κορτικοστεροειδών, χρόνιες ηπατοπάθειες , φυματίωση , νευρογενής ανορεξία κ.α.
Εκτός αυτών για την δημιουργία των ραγάδων παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και η άσκηση.


Η συσσώρευση του λίπους ειδικά στην κοιλιακή περιομφαλική περιοχή στους άνδρες, στους γλουτούς κυρίως στις γυναίκες καθώς και σε αλλα μέρη του σώματος ευθύνεται για τις ραγάδες ειδικά όταν στην αποτυχημένη προσπάθεια του ατόμου να χάσει βάρος οπου καταλήγει να χάσει το μυικό του ιστό χωρίς να χάσει καθόλου λίπος και να γίνει λιπόσαρκος.




Θεραπείες

Λέηζερ
Εχει μεγάλη σημασία το χρώμα του δέρματος σου για το λόγο ότι στα μελαχροινά δέρματα η θεραπεία τόσο με τα λέηζερ, με τις ενυδατικές κρεμούλες, με τα λαδάκια, αλλά και με τη διατροφή εχουν κάποια επιτυχία.
Αν οι ραγάδες εχουν κάποιο ρόζ χρώμα αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμα στο αρχικό στάδιο και θεραπεύονται ευκολα .

Προτείνω τα εξής.

  1. Καλή και ισορροπημένη διατροφή όχι αχρηστες τροφές.
  2. Είναι το Α και το Ω σε ότι αφορά το πρόβλημα αυτό.
  3. Εάν δεν οργανώσεις τη διατροφή σου, δεν θα δείς καμμία βελτίωση.
  4. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, απαιτεί εγκράτεια, οργάνωση, και επειδή χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα θα πρέπει να τρέφεσαι σωστά αρχίζοντας οπωσδήποτε με ένα πολύ καλό πρωινό.
  5. Καλο θα είναι να επισκεφτείς έναν πολύ καλό διατροφολόγο να οργανώσει τη διατροφή σου.
  6. Ένα άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι τα οξέα των φρούτων οπου αυτά ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης βοηθούν στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων καθώς η κερατίνη στοιβάδα εκτός του ότι επανέρχεται στα φυσιολογικά της δεσμεύει και περισσότερη υγρασία πράγμα πάρα πολύ σημαντικό ειδικά στη γήρανση της επιδερμίδας , ρυτίδες, ραγάδες κλπ.
  7. Τα σπουδαιότερα από τα οξέα φρούτων είναι το γαλακτικό οξύ, το γλυκολικό οξύ, το κιτρικό οξύ, το μηλικό οξύ και το τρυγικό οξύ.
  8. Το γλυκολικό οξύ είναι το σημαντικότερο έχει την μικρότερη μοριακή δομή, μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα, φτάνει έως την βασική στοιβάδα και όλες οι εργαστηριακές έρευνες μας έχουν δώσει αποτελέσματα αύξησης της κυτταρικής αναγέννησης.


Ασκηση

  • Να καίς περισσότερες θερμίδες
  • Κάνοντας μια δίαιτα και λαμβάνοντας μόνο 1200 θερμίδες στερείς από τον οργανισμό σου σημαντικά θρεπτικά στοιχεία.
  • Αυξάνοντας τις καύσεις σου εστω κατά 500 θερμίδες ημερησίως κερδίζεις ένα γεύμα πλούσιο σε Ω3 λιπαρά , φρουτοξέα, και οπωσδήποτε περισσότερο πρωτείνη.
  • Πολύ καλή περιποίηση του δέρματος, μασάζ, καθαριότητα, όχι ζεστά νερά, και ενυδάτωση με κρεμούλες που να περιέχουν ρετινόλη Α, γενικώς βιταμίνη Α C και Ε εξαιρούνται οι έγκυες γυναίκες. Οι κρεμούλες αυτές αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου, είναι μαλακτικές βοηθούν στην απολέπιση και στη δημιουργία νέων κυττάρων. Εάν χρησιμοποιήσεις τέτοιες κρεμούλες θα τις χρησιμοποιήσεις φειδωλά. Μία φορά ημερησίως κυρίως πρωινές ώρες.


Λαδάκια ..

  • Λάδι αβοκάντο με αιθέρια έλαια κέδρου.
  • Λάδι από κουκούτσι σταφυλιών με αιθέριο έλαιο κέδρου-πατσουλί.
  • Λάδι πατσουλί με αιθέριο έλαιο κέδρου-πεύκου.
  • Λάδι, αμυγδαλέλαιο-δαφνέλαιο με αιθέρια έλαια φασκόμηλου-λεβάντας-κέδρου.


Και τα 4 λαδάκια που προτείνω κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά (θα διαλέξεις ενα απο αυτά) με την προυπόθεση ότι εχεις οργανώσει τη διατροφή σου και την άσκηση σου.


  • Τα χρησιμοποιείς μια φορά ημερησίως αμέσως μετά το μπάνιο κάνοντας μασάζ.
  • Ενυδατικά γαλακτώματα σώματος του εμπορίου που δεν περιέχουν παραφίνη θα σε βοθήσουν παράλληλα με τα λαδάκια.Τα γαλακτώματα αυτά εχουν υποστεί ομογενοποίηση και δέχονται και υγρά και λάδια.
  • Μπορείς λοιπόν παράλληλα με τα λάδια να εφαρμόζεις μια ενα τέτοιο γαλάκτωμα θα βοηθήσει να απορροφηθεί πολύ πιο εύκολα.



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου