Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Έρπης, αντιμετώπιση με φυσικές μεθόδους

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί ιοί που προκαλούν έρπητα. Ο απλός έρπης τύπου 1 (ΗSV1) προκαλεί επιχείλιο έρπητα, ο απλός έρπης τύπου 2 (ΗSV2) προκαλεί έρπητα των γεννητικών οργάνων, ενώ ο ιός (VZV) προκαλεί έρπητα ζωστήρα.





Και οι τρεις ιοί προκαλούν φουσκάλες και έλκη (πληγές), τα οποία εκδηλώνονται σε διαφορετικά σημεία και με διαφορετική ένταση ανάλογα με τον τύπο του ιού. Ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται στα χείλια, το στόμα και το πρόσωπο. Ο έρπης των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στα γεννητικά όργανα, ενώ ο έρπης ζωστήρας, ο οποίος προσβάλλει μόνον όσους έχουν περάσει ανεμοβλογιά, εμφανίζεται κατά μήκος της οδού του νεύρου όπου κρυβόταν ο ιός από τότε που ο οργανισμός είχε προσβληθεί από ανεμοβλογιά.

Τα παρακάτω προτεινόμενα βότανα αφορούν μόνο τον επιχείλιο Έρπη και τον Έρπητα ζωστήρα.

  • Εχινάκεια
  • Ευκάλυπτος και αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτου
  • Γλυκόριζα
  • Ίνουλα
  • Βαλσαμόχορτο


Τα βότανα αυτά κυκλοφορούν ευρέως οπότε δεν θα είναι δύσκολο να τα βρεις.


  1. Σε μορφή βάμματος πίνεις, 1/2 κουτ. γλ Αιχινάκεια και Βαλσαμόχορτο σε ένα ποτήρι νερό 2 - 3 φορές την ημέρα.
  2. Σε μορφή αφέψιμα μπορείς να πιεις την γλυκόριζα, 1 φλιτζάνι την ημέρα και τέλος σε έγχυμα βάλε Ίνουλα, ευκάλυπτο και βαλσαμόχορτο επιτόπου στο πρόβλημα δύο με τρεις φορές την ημέρα.


Τα αποτελέσματα είναι σχετικά γρήγορα, αλλά να θυμάσε ότι τα βάμματα τουλάχιστον καλό είναι να τα παίρνεις για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!





alttherapy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου