Προσοχή!

  • Προσοχή! *Η αρθρογραφία που περιέχεται σε αυτό το blog δεν αποτελεί μεμονωμένη και αποκλειστική μέθοδο για πρόληψη, διάγνωση, ή θεραπεία ασθενειών. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα, ομάδα αίματος και ψυχολογικά χαρακτηριστικά.
  • *Ζητήστε την βοήθεια ειδικών ειδικά για την δική σας περίπτωση.

Ήπιες χθες το βράδυ; 7 τροφές για να νικήσεις το hangover σήμερα

Για να μην περάσεις ολόκληρη την Κυριακή σου στο κρεβάτι επειδή είπες να το ρίξεις λίγο έξω χθες και προχθές.
Ήπιες χθες το βράδυ; 7 τροφές για να νικήσεις το hangover σήμερα
Διασκέδασες το Σαββατόβραδό σου;
Bγήκες; Έκανες bar-hopping;Το παράκανες όμως και με το αλκοόλ; Δεν πειράζει, σημασία έχει ότι χθες πέρασες καλά γιατί εμείς σου έχουμε σήμερα τη λύση για το μικρό σου «παραστράτημα». Και μάλιστα δεν είναι μία, αλλά εφτά. Απόλαυσε τις καλύτερες θεραπείες στο πιάτο –ή το ποτήρι– σου και ξεπέρασε το hangover σου με τον πιο ήπιο τρόπο.


1. Ντομάτα
Μπορείς να την απολαύσεις σκέτη, ή ακόμη καλύτερα σε χωριάτικη σαλάτα μαζί με ελαιόλαδο, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία. Γιατί σού συστήνουμε, ειδικά, την ντομάτα; Περιέχει βιταμίνη C και γλουταθειόνη, τα οποία έχουν αποτοξινωτική δράση.

2. Φασόλια
Σου τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και πρωτεΐνών. Και τα τρία αυτά συστατικά, πανίσχυρα εν τη ενώσει, θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να θεραπευτεί.

3. Μπανάνα
Με την αφυδάτωση το σώμα σου χάνει πολύτιμες ποσότητες καλίου, με αποτέλεσμα να υποφέρεις από κόπωση, κράμπες και ναυτία. Μια καλή λύση για να αναπληρώσεις το κάλιο είναι να απολαύσεις μια μπανάνα, που είναι πλούσια πηγή του.
shutterstock 274030235

4. Ψωμί ολικής άλεσης
Με τους υδατάνθρακες που σου δίνει το ψωμί θα αντιμετωπίσεις όσο το δυνατόν πιο υγιεινά την πείνα μετά το μεθύσι. Το ψωμί ολικής άλεσης, πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β, πολύτιμα εργαλεία αποτοξίνωσης του οργανισμού, αλλά και σε λιπαρά οξέα, απαραίτητα όπλα για το συκώτι.

5. Χυμοί φρούτων
Το μεθύσι προκαλεί, μεταξύ άλλων, πτώση του σακχάρου στο αίμα, που εκδηλώνεται με ναυτία και κόπωση. Ένας φρουτοχυμός μπορεί να επαναφέρει τα επίπεδα του σακχάρου στο φυσιολογικό. Επιπλέον, θα αναπληρώσει ένα μέρος από τους ηλεκτρολύτες που έχεις χάσει και θα σε βοηθήσει να «έρθεις στα ίσα σου» με μια γερή δόση βιταμινών.

6. Μέλι
Αν είσαι του γλυκού, σου έχουμε την ιδανική θεραπεία: Το μέλι ξεχειλίζει από αντιοξειδωτικές ουσίες και κάλιο. Επιπλέον περιέχει φρουκτόζη, βασική πηγή ενέργειας, που τόσο σου λείπει την επόμενη –δύσκολη– μέρα... Για ένα «υπερφάρμακο» κατά του hangover, μπορείς να το αλείψεις σε ψωμί ολικής άλεσης.

7. Νερό
Η αφυδάτωση είναι μια από τις βασικές επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Το ελάχιστο λοιπόν που μπορείς να κάνεις ώστε να επανορθώσεις για μια νύχτα κραιπάλης είναι να πιεις άφθονο νερό. Στην υγεία σου!

Ένα σφηνάκι πρόληψης (Κερασμένο!)
Αν δεν σκοπεύεις να ελέγξεις την ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλώσεις, τουλάχιστον φρόντισε να έχεις φάει πριν βγεις ενώ είναι καλό να τσιμπολογάς και κατιτίς όσο είσαι στο bar/club. Πίνε και πολύ νεράκι στα ενδιάμεσα και δείξε προτίμηση σε ανοιχτόχρωμα ποτά, τύπου τζιν και βότκα.



Στην ενότητα μας "Συνταγές ομορφιάς και υγείας" θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που ωφελούν την υγεία μας!!


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε μια κοινοποίηση στους φίλους σας!


queen.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου